Nybo
Nykvarns kommun

Nyhetsarkiv- äldre nyheter

 • 2019-04-11
  Storstädning på gång
  Under loven brukar lokalvårdsavdelningen passa på att se över skollokalerna lite extra. Så även denna gång. Nu på påsklovet är det Turingeskolan och Lillhagsskolan som får storstädning. Utöver detta pågår även sopning av källare och vindar i vissa av Nybos bostadsområden
  Läs mer
 • 2019-04-08
  Dags för sandsopning
  Att sanden tas bort från våra vägar och gårdar är ett välkommet vårtecken, och nu är det dags. Vecka 15 påbörjas sandsopning i centrum, på Lundaparkeringen och övriga tågparkeringar. Därefter drar soptåget vidare till våra bostadsområden, verksamhetslokaler med mera. De stora vägarna tar vår entreprenör hand om i år. Allt planeras vara klart senast den 15 maj. OBS: Ni som hyr p-plats eller carport ansvarar som bekant själva för skottning och sopning. Men ett tips är att passa på att sopa ut sanden från era platser rätt omgående då vi kommer att påbörja just parkeringarna redan onsdagen den 10/4. 
  Läs mer
 • 2019-03-26
  EKONOMIASSISTENT/ADMINISTRATÖR SÖKES
  Vi söker nu en ny medarbetare till vårt team. Vill du också bli en del i gruppen? Läs mer om tjänsten under rubriken Lediga jobb.öppnas i nytt fönster
  Läs mer
 • 2019-03-22
  Längtan efter sandfria vägar
  Krokus och snödroppar pryder i rabatterna, och vårdagjämningen har passerat. Men det dröjer ännu ett tag innan sanden på våra gator kan tas bort. Vinterväghållningsberedskap råder nämligen ytterligare några veckor och vi måste vara beredda att skotta och sanda om så krävs. Men håll ut, under april månad påbörjas äntligen sandsopningen så smått – om vädret tillåter.
  Läs mer
 • 2019-03-20
  Ny styrelse på plats
  Nyligen blev det klart vilka representanter som ska utgöra Nykvarnsbostäders styrelse. Några sitter kvar sedan tidigare, men det har även dykt upp flera nya namn.
  Bland ordinarie ledamöter ses nu: ordförande Peter Nyman (NP),
  Bengt Johansson (M), Michael Henriksson (S), Mats Claesson (SD) samt Anders Roos (NP).
  Styrelsesuppleanter är: Mikael Fimmerstad (NP), Peter Janthe (M),
  Karl-Erik Johansson (S), Patrick Claesson (SD) och Urban Söder (NP).

  Deras första gemensamma möte går av stapeln i slutet av mars.

  Läs mer
 • 2019-03-18
  Vattenläcka på Stenborgsvägen
  Vi har för närvarande en vattenläcka på Stenborgsvägen och jobbar med att åtgärda problemet. Ett 20-tal hushåll är utan vatten och ett tappställe kommer att placeras vid Räfsvägen 8 idag måndag, 18/3
  Läs mer
 • 2019-03-07
  Upprustning med omsorg
  Inför beslutet om hur vi ska hantera våra hus på Skogsvägen 3–27 har Nybo beslutat att använda en ny typ av upprustningsplanering. Fastigheterna skall besiktigas och en prioriteringsplan ska tas fram, dessutom ska man även ta intryck av tankar och erfarenheter från hyresgästerna som bor i det aktuella området. Arbetet med den nya planeringen har just påbörjats och om allt går enligt planerna ska ett färdigt underlag presenteras för Nybos styrelse efter semesterperioden. 
  Läs mer
 • 2019-02-22
  Dags för storstädning
  Nu vankas sportlov för kommunens alla elever, och när skolorna töms tar lokalvårdsavdelningen tillfället i akt och storstädar lokalerna.
  Läs mer
 • 2019-02-08
  Flyttprocessen pågår
  Som många av er redan vet ska vi på Nybo flytta till gemensamma lokaler på Norra Stationsvägen.
  Men innan flyttlasset går måste vi se till att lokalerna anpassas för oss och vår verksamhet. Nu är själva rivningsarbetet avklarat och förberedelser pågår inför installation av ny trappa och hiss. Upprättande av bygghandlingar är också på gång.
  Håll utkik här på sajten om du är nyfiken på hur flytt- och byggprocessen fortlöper, vi lovar att hålla er uppdaterade. PS.) Om allt går enligt planerna börjar vi flytta över all vår verksamhet i maj för att sedan var på plats innan semesterperioden.

  Läs mer
 • 2019-02-08
  Snöhögarna på väg bort
  Under den senaste tidens ihållande vinterväder har det plogats en hel del och det finns nu gott om snöhögar i våra bostadsområden och på andra platser i kommunen. Gata/park-avdelningen meddelar nu att de arbetar på för fullt för att hinna avlägsna högarna så snart som möjligt.
  Läs mer
AB Nykvarnsbostäder, Mikael Wincklers väg 9, 155 30 Nykvarn, Tfn: 08-555 014 50, Fax: 08-552 402 66, E-post info@nykvarnsbostader.se